×

Pentru o experiență mai bună îți recomandăm să instalezi aplicația TPARK.

Plăteşte vigneta de Ungaria

Date
Plată
Confirmare
Număr de înmatriculare
Dată start vignetă
Tip
Tip vignetă
Ţară înmatriculare maşină
Cupon (optional)


Trimite notificare înainte de expirarea vignetei


Distribuitor autorizat NEMZETI MOBILFIZETÉSI ZRT.

Sistemul de achiziționare a vignetei electronice pentru Ungaria se aplică în cazul motocicletelor, al vehiculelor de transport persoane și remorcile acestora, precum și pentru vehiculele de marfă (autocamioane) cu greutatea brută maximă admisibilă de 3.5 tone, pentru rulote, autobuze și remorcile acestora. Aceste vehicule sunt autorizate să tranziteze rețeaua de drumuri din Ungaria exclusiv cu achiziționarea vignetelor electronice în avans. Tarifele pentru e-matrica (vigneta Ungaria) depind de categoria autovehiculului și de tipul vignetei electronice. Categoria autovehiculelor este stabilită în baza datelor oficiale înscrise în certificatul de înmatriculare al fiecărui autovehicul, în funcție de greutatea totală maximă admisibilă și a numărului de persoane pe care îl poate transporta.
Valabilitate

  • 10 zile: este valabilă 10 zile calendaristice consecutive, până la ora 24:00 a zilei cu numărul 10, din momentul cumpărării.
  • Lunară: este valabilă din ziua cumpărării și până la ora 24:00 a aceleași zi din luna următoare. Dacă nu există o astfel de zi în luna expirării, atunci până la ora 24:00 a ultimei zi a lunii.
  • Anuală (13 luni): este valabilă începând cu prima zi a anului respectiv și până în ziua de 31 ianuarie a anului următor, ora 24:00 (în total, 13 luni dacă achiziționarea se efectuează în ziua de 1 ianuarie a anului respectiv). E-vigneta (e-matrica) anuală asigură utilizarea autorizată a drumurilor taxabile de la data achiziționării acesteia, dar nu are valabilitate retroactivă.

Pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a cumpăra online vigneta de Ungaria sunt următorii:
  • Introduci numărul de înmatriculare, data de start a vignetei, tipul autovehiculului, perioada de valabilitate a vignetei;
  • Introduci datele tale de identificare (persoana fizică/juridică);
  • Achiți contravaloarea vignetei prin card bancar Visa sau MasterCard;
  • Primești confirmarea plății, numărul de vignetă și factura fiscală pe email.
Autoritatea maghiară nu permite anularea plătii sau modificări ulterioare, indiferent de motiv.

...

Social

Operator de date cu caracter personal nr. 38236 din 2017

Contact